Se siitä sitten, ohi on, mutta aika puhtaasti hylätty:)

Arvostelulomaketta en jäänyt odottelemaan, mitä nyt ehdin lähtiessä hiukan vilkaista, mutta eipä siellä paljon muuta hyvää ollut kuin että koira on kiinnostunut poroista. Oli kyllä aika esitys meillä. Hihnaporolla käynti sujui ihan ok, Hukka oli kiinnostunut, haukkui poroa ja sain sen jopa parilla kutsulla luokseni (tosin pitkässä hihnassahan se oli, mutta siis vetämättä).


Mutta toista oli sitten kun oli itse kokeen vuoro. Siihen asti yllättävän rauhallisesti käyttäytynyt koira muuttui vauhkoksi. Se vinkui ja riuhtoi hihnassa, haukkui. Meni tovi, että sain sen vierelleni hetkeksi ennen ajamaan päästämistä (kun sähelsin vielä pannankin kanssa). Mutta eipä poika ehtinyt pitkään "paimentaa" kun se jo piti (yrittää) kutsua luokse. Hukka kävi nimittäin taas niin kuumana poroille, että yritti käydä yhden kylkeen kiinni. Ja eihän se tietenkään mitään luoksetulokutsua totellut... Onneksi yksi tuomari auttoi ja hyökkäsi koiran eteen ja sain sen kiinni. Oli hiukan nolo olo kun lähdettiin aidasta... Täällä videopätkä Hukan esityksestä...

Enhän minä tietenkään mitään huippusuoritusta odottanut, mutta en arvannut, että se noin pian yrittää poroon kiinni. Ja kun hihnaporolla käynti meni ehkä paremmin kuin odotin. Mutta ehkäpä jonakin vuonna vielä kokeillaan, jospa se pojan itsesuojeluvaistokin jostain löytyis... Ja kuulo...

Tapahtuma itsessään oli ihan ok, ja tulee varmaan muinakin vuosina lähdettyä. Ei välttämättä koiran kanssa, mutta ihan vain mielenkiinnosta. Nyt jäi toisten suoritusten tutkailu aika vähälle, kun olin uutena hiukan pihalla kaikesta ja oltiin alkupäässä koevuorossa ni lähdettiin heti sen jälkeen pois. Joitakin kuvia taas galleriassa.

Sinänsä positiivisesti olin yllättynyt Hukan käyttäytymisestä vaikka ympärillä oli paljon koiria ja ihmisiä (ei ole pitkiin aikoihin ollut tällaisissa tilanteissa). Pelkäsin, että se meuhkaisi, vinkuisi, haukkuisi, mutta ei, poika oli toki hyvin kiinnostunut muista koirista ja jokaista ihmistä olis pitänyt nuuskia, mutta ei räyhäämistä tai riehumista:) Ehkä tuon kanssa uskaltaa näyttelyyn mennä.