Torstaina kävästiin taas näyttelyharjoituksissa Hukan ja Leevin kanssa. Ei ollut taaskaan mikään menestys, paikalla oli meidän lisäksi vain kolme koirakkoa. Mutta perempi sekin kuin ei mitään. Leevi suhtautui toisiin koiriin jo paljon kiinnostuneemmin ja rohkeammin. Mutta tarkoituksella ei päästetä tuttavuutta tekemään. Miehen kanssa se meinasi vähän meuhkata, koko ajan olis ollu johonki suuntaan menossa ym. He kun eivät viime päivinä ole ehtineet juurikaan touhuamaan yhdessä joten minun kanssa Leevi käyttäytyi heti paremmin kun tehtiin juttuja joita on kotona harjoiteltu. Leevi osaakin jo hyvin kontaktin, luopumisen jo aika hyvin ja seisoo paikallaan oikein mallikkaasti:) Tässä siitä kuvakin.

1244277145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(mies on juuri tullut taas töistä, siksi tuollaiset housut...)

Häntä ei ole kuvassa kovin mallikkaasti, se kun tuppaa viuhtomaan nykyisin niin mahdottomasti:)

Hukka olikin sitten oikein piippausmestari harjoituksissa.  Leevin perään olis pitäny päästä ja seuraamiseen ei meinannut millään voida keskittyä... Istuessa tapitti minua, maahan meno sujui ja paikallaan olo ja siitä sivulle tulo, mutta ei seuraaminen. Heti kun pyysin seuraamaan lähti painamaan eteenpäin. Toki loppua kohti alkoi sekin sujua kun tottui taas hiukan tilanteeseen, mutta aluksi oli kyllä ihan mahdoton. Ja kuitenkaan en vaatinut kuin paria askelta kerrallaan kuten kotonakin jossa seuraaminen sujuisi pidemmissäkin pätkissä ihan hyvin. Ehkä olisi parempi käyttää nuo harjoituksissa eri aikaan siihen asti kunnes Hukan kiinnostus pentua kohtaan alkaa hiipua (toivon sen tapahtuvan jossain välissä kun Leevi kasvaa).

Hukan kanssa tein torstaina myös pienen verijäljen. Vedin jäljen noin kolmen aikaan ja Hukan kanssa se käytiin tutkimassa seitsemän kieppeillä kun tultiin näyttelyharjoituksista. Jälki oli ehkä 10-15m pitkä ilman makauksia tai kulmia. Ihan hyvin Hukka suoritti sen, vaikka aluskasvillisuutta oli paljon. Jostain syystä se menee pääasiassa jäljen vierestä, johtuen ilmeisesti tuulesta ja on vielä aika helppo harhaantumaan, mutta nytkin löysi jäljen aika nopsaan uudestaan. Ja onhan kokeessakin koiralla vara harhaantua 6m jäljen molemmin puolin (ja takaisin päin) ja aikaa etsiä jälki uudelleen on 3minuuttia. Varmaahan tuon työskentely ei vielä ole, mutta uskoisin sen parantuvan harjoituksen myötä.

Tällä viikolla olen kunnostunut koirien lenkkeilyttämisen suhteen (kun pihahommat alkaa vähentyä) ja päätinkin alkaa käyttämään vuoropäivin Reetua ja Hukkaa pyörälenkillä tuossa läheisellä hiekkatiellä. Ja kun toinen käy pyörälenkillä, toisen kanssa käyn kävellen. Tai jos mies ehtii saa se käydä Reetun kanssa kävellen. Eilenkin tuli itselle liikuntaa semmoiset 10km kun ensin kävin Reetun kanssa pyörällä reilu 4km, sitten Hukan kanssa kävellen vajaa 4km ja lopuksi Leevin kanssa metsässä kävellen pari kilsaa. Joka päivä kun jaksais nuin paljon, niin loppukesästä vois olla jo hyvä kunto:) Pyörälenkkiä olis koirien kans tarkoitus pikkuhiljaa sitten pidentää, ja Reetun kanssa olis syksyä kohti tavoitteena ihan hyvän pituiset lenkit.