Taas on viikko vierähtänyt enkä ole ehtinyt kirjoitella. Kevät on kiireistä aikaa. Aloitetaampa viimeviikosta. Torstaina kävin Kuusamossa siellä koiran lihashuolto-luennolla joka kesti parisen tuntia. Ihan hyvä luento sinänsä, vaikka eihän tuossa ajassa loppujen lopuksi paljon ehdi käydä läpi. Pari esimerkkiä saatiin siitä kuinka koiraa voi venytellä, mihin koirassa kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisten lihaskipujen ja jumien varalta ja kuinka tärkeää alku- ja loppuverryttelyt olisi jos koira joutuu raskaaseen suoritukseen. Ja kaikkea muuta pientä.

Sillä aikaa kun minä olin reissussa, oli mies käyttänyt Leeviä näyttelyharjoituksissa. Tällä kertaa oli ollut Leevin lisäksi vain pari koiraa, näyttänee siis tuokin hiipuvan ja ei ole varmaa järjestetäänkö sitä edes tällä viikolla. Harmillista. Leevi oli tällä kertaa käyttäytynyt jo hiukan vauhkommin, olis tietenkin halunnut päästä leikkimään kuten Hukan kanssa kotona. Muutenkin se on alkanut kiinnittää enemmän huomiota ympäristöönsä, joka ei siis ole mikään ihme kun 12viikon ikä lähestyy.

Lauantaina kävästiinkin sitten suorittamassa se koetoimitsijakurssin 2.osa, minäkin suuntauduin nyt sitten tällä erää sinne hirvenhaukkupuolelle. Taas tuli lähtö vähän yllätyksenä ja perjantai-iltana päätettiin että minäkin lähden. Kurssille oli ilmottautunut vain mieheni ja erään toisen paikkakuntalaisen lisäksi pari ihmistä sieltä missä kurssi pidettiin. Loppujen lopuksi me ulkopaikkakuntalaiset oltiinkin ainoat ja saatiin aika privaatti koulutus:) Mutta ihan kiva reissu. Kurssin pitäjät oli oikein mukavia (molemmat haukkukokeiden ylituomareita) ja toinen heistä (arvostelee myös 5.ryhmää näyttelyissä) lupasi tulla käymään opettamassa näyttelykäyttäytymistä jos saadaan pieni porukka kasaan jotka sitten jatkossa tulis pitämään meidän kennelkerhon näyttelyharjoitukset. Minä olin kyllä heti kiinnostunut, toivotaan vaan että saatais porukka kasaan pian:) Muuten kurssi oli kyllä lähinnä ykkösosan kertausta ja en kyllä uskaltaisi koetoimitsijan vastuuseen vielä lähteä, mutta oli puhe että syksyllä käyn kokeissa harjottelemassa hommaa.

Sunnuntaina olikin sitten hellepäivä. Tosin mahdoton tuuli taas joten koirat pärjäsi aika hyvin, lekottelivat vaan varjossa. Mutta emäntä melkeen poltti selkänsä... Iltasella käytiin sitten lenkkeilemässä, eka Hukan ja Reetun kans (oli hiukan pojilla virtaa) ja sitten lähdettiin Leevin kans. Ei päästy kauas talon taa niin nähtiin porohirvas. Leevi ei sitä huomannut kun oli tuulen alapuolella. Mutta Hukkaa ei näkyy tosiaan kestä irti päästää edes tässä talon lähellä. Ja mies oli vieläpä eilen Reetun kassa lenkkeillessään nähnyt metsäkauriin joka on täällä harvinainen. Mutta Leevin kanssa jatkettiin matkaa ja ihasteltiin hillankukkien määrää. Toivotaan että kukinta onnistuu. Sitten tultiin kohtaan missä polku yhtyy metsäautotiehen ja tielle sattui juuri tuttavien auto. Pysähdyttiin juttelemaan ja Leevi sai siinä odotellessa hepulikohtauksen. Se könysi ojareunoja ja eiköhän molahtanut kyljelleen ojaan ihan huppeluksiin! Aika rivakasti sieltä nousi mutta ei näyttänyt olevan moksiskaan. Tarjosin sille heti nameja ja vein uudestaan ojaan ettei jäisi kammoa. Kun jatkettiin matkaa kotiin päin, sukelsi Leevi vielä yhteen rommakkoonkin... Mutta meno vaan jatkui. Loppumatkan kuitenkin tajusi vähän varoa vesiojia:)

Eilen sitten otin Leevin mukaan kylälle. Pistin sen takapenkille Hukan autovaljaisiin ja ihan hyvin pärjäsi. Ja oli suht rauhallinen vaikka jäikin yksin autoon kun kävin asioilla. Sitten käveltiin pikku lenkki keskellä kylää. Yhtään poikaa ei kyllä jännittänyt, mutta aika sähellystähän kulku on kun hihnassa kävelyä on hatjoiteltu vasta aika vähän. Pitää ottaa joku päivä uusiksi.

Sitten otin kameran esiin kun päästiin kotia (muistin ostaa pattereita). Kuvasaldo on tällaista meidän koirien tyypillistä puuhastelua. Loput taas galleriassa.

1243929485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kohta 12.viikkoinen Leevi. Poskessa taitaa olla Hukan karvapallo, siitä tuo ilme...

1243929682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Villasukka kestää... Hukalla ja Leevillä on korkeuseroa enää vajaa 10cm! ja painoeroa alle 10kg...

1243929780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tyypillinen asetelma; Reetu puuhaa omiaan (yleensä siis syö jotain) ja Hukka ja Leevi meuhkaa...

1243929852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hukalla on kyllä aika hyvät hermot penikan suhteen, ainakin vielä...

Ja mitäs muuta vielä. Eilen tehtiin miehen kanssa pari verijälkeä (muistin jopa ostaa verta), Leeville suora ja aika lyhyt, Hukalle pitempi ja aika mutkikas.... Mies merkkasi ja minä vedin jäljen ja hän sitten käytti mielikuvitustaan ja kuulemma mallasi sitä miten haavoittunut hirvi juoksisi. Saa nähdä miten Hukan tänään käy.

Oulun näyttely on vieläkin aika kysymysmerkki, mutta ilmottautumisaikaa on vielä ens viikko. Kiinnostais kovasti, mutta se on vaan aikas iso näyttely. Tuomaritkin olis sopivasti erit näissä näyttelyissä johon oon suunnitellu mennä, Oulussa siis K.Korhonen, Kajaanissa M.Pylvänäinen-Suorsa, Rovaniemellä T.Kakko ja Seinäjoella (jos Hukan kans mennään) S.Poti. Juhannuksena Rovaniemellä olis ollu lappalaisille ihan mukavan oloinen tuomari, kun pääsin häneen tutustumaan siellä koulutuksessa, mutta juhannukseksi on muita suunnitelmia.

Lappalaiskoiragalleriaan on nyt vaihtunut Hukalle pari uutta ja edustavampaa kuvaa, ne mitkä oli otettu Kuusamon näyttelystä. Lappalaiskoirat ry:n kalenterikuvakisaan olis tarkotus osallistua, mutta pitäs vielä päättää mitkä kuvat laitan... Aikaa on tää viikko.