Tänään oli toiset peko-treenit Hukan kanssa Kuusamossa, mutta aloitetaan silti eilisestä.

Eilen otin äidin kaveriksi ja kokeiltiin Hukan kanssa kolme pistoa. Muistin laittaa Hukalle jopa liivitkin päälle. Pistot menikin hyvin, helppoja harjoituksia tehtiin joissa Hukka näki kun äiti meni piiloon makkaroiden kanssa ja heti kun annoin luvan se syöksähtikin äitini perään eikä kertaakaan jäänyt välille. Kokeiltiin sitten myös sunnuntaikävely hommaa, mutta eipä se näissä meidän lähimetsiköissä oikein onnistu kun ovat niin sakeita. Hajut liikkuu huonosti ja maalimies häviää helposti:)

Tänään sitten treeneissä aloitettiin taas sunnuntaikävelyllä, tosin tällä kertaa koirat oli irti (uskalsin jopa Hukankin päästää). Sitten vaan käveltiin eestaas ja odotettiin josko koira ottaisi maalimiehestä hajun. Hukkahan tyypilliseen tapaansa kulki kuono maassa ja merkkaili kaikki puut ja kannot ym. Hienosti kyllä lähti seuraamaan viikonloppuna tehtyä jälkeä... Mutta kyllä se maalimieskin lopulta löytyi, tosin enemmänkin näon avulla, mutta jospa Hukka joskus homman hoksaisi. Tarkoitushan olikin taas vaan lukea sitä koiraa.

Pistoja tehtiin taas kolme ja ne menikin hienosti. Liivejä en hoksannut ottaa autosta koiran päälle (kun ei kouluttajakaan hoksannut sanoa) mutta olkoon nyt kun näin alussa ollaan. Hukka menee kyllä vauhdilla maalimiehen luo ja osaa olla nätisti. Meillä kun ei ole sitä ongelmana että kiinnostus emäntään menis maalimiehen ja makkararasian ohi, joten maalimies toikin viimeisessä harjoituksessa Hukan hienosti minun luo.

Vaikka pistot menee nyt ainakin ihan hyvin, odotan innolla jälkiharjoitteluja, nyt ainakin vaikuttais, että Hukalla se voisi olla vahvin ala. Lopuksi sitten harjoiteltiin paikallaan makuuta koirat rivissä. Hukka oli yllättävän hyvin, ei tainnut kertaakaan koittaa karata, mutta haisteli ja vilkuili kyllä ajoittain ympärilleen. Tosin ei niinkään toisiin koiriin vaan ympäristöönsä...

Kuvia räpsin muutaman kotosalla vesisateessa, tässä pari otosta.

1246999600_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hukka poseeraa


1246999796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kenguru-Reetu

1246999835_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leevi

Eilen minut valittiin yllättäen yhteen koirakerhon hommaan järkkääjäksi. Mutta siitä lisää myöhemmin, kun hommaa saadaan eteenpäin... Huomenna aaamusta (joo, nukkumassa pitäs olla jo) lähdetään äidin kanssa muutamaksi päiväksi reissuun etelä-suomeen. Samalla mahdollisesti käyn moikkaamassa Hukan kasvattajaakin. Hukka tosin ei reissuun mukaan pääse..