Tulipas kyllä niin paljon asiaa (ja hyvää asiaa vieläpä) tämän päivän koulutuksessa, että niistä jos edes puolet muistais ja osais vielä niitä koiran kanssakin soveltaa nii hyvä pitäis tulla:) Mutta en nyt tähän kaikkea oppimaani ala luettelemaan, vaan kerron mitä Hukan kanssa tehtiin ja opittiin.

Hukka otti taas aika rauhallisesti koko päivän. Laitoin sen samaan puuhun kiinni kuin eilenkin ja hetken aikaa piippailtuaan se asettui nukkumaan eikä välittänyt toisista koirista tai kentän tapahtumista ollenkaan. Tai välillä katseli, mutta ei ollut ollenkaan levoton. Ensimmäisellä vuorolla kokeiltiin ruutuun menoa kosketusalustan kanssa. Ruutuun lähettäminen tulee kyllä vasta voittajaluokassa, mutta eihän sitä tiedä jos vaikka sinne asti joskus päästään niin sama aloittaa harjoittelu jo nyt... No tosipuheessa minua kiinnosti kosketusalustan opettaminen ja se sujuikin meiltä ihan hyvin, kouluttaja jopa kehaisi että "tää koira on paras näistä", tarkoitti siis meistä jotka nyt kosketusalustaa halusi kokeilla, eli aloittelijoista. Hukka kyllä hyvin pian huomasikin jutun jujun ja kun kouluttaja auttoi naksulla oikean palkkaushetken kanssa niin me edettiin aika nopsaan:) Pitää kehittää joku kosketusalusta ja alkaa treenaamaan huvikseen tuota.

Toisella vuorolla opeteltiin noudon perusteita. Meillä nyt sinänsä oli jo hyvällä pohjalla, että Hukka kantaa mielellään esineitä ja leikkii. Mutta ensimmäisen "noudon" jälkeen sillä ei meinannut lelu enää kiinnostaakaan ja sain tietenkin palautetta heti siitä, että en ole 100prosenttisesti mukana. No, sain sitten Hukan leikkiin mukaan, mutta viretila oli silti vähän turhan matala ja lelu tahtoi jäädä välille. Mutta kouluttajan mielestä silti ihan ok, huomattiin siis jutun juju ja nyt pitääkin tehdä nuita lelu noutoja kotosalla eri välimatkoilla. Sitten kokeiltiin herättää kapulaan mielenkiintoa (Hukka kun ei koskaan ole noutokapulaa nähnyt) mutta ei se mikään ongelma ollut. Hukka kiinnostui aika pian kapulasta kun ohjaajan kanssa sitä toisillemme vieriteltiin ja kun se nappasi kapulan suuhun sai palkan ja kapula sitten parin kopittelun jälkeen piiloon, eli koitettiin saada koiralle jäämään hyvä mielikuva kapulasta.

Lopuksi oltiin vielä kaikki ihmiset ja koirat kentällä ja ohjaaja kävi jokaisen luona vuorotellen jotain "pyytämässä". Ensin pari luoksepäästävyysharjoitusta joissa ei meillä kyllä ollut ongelmaa. Sitten sivulle tuloa, jotka nekin ihan ok, tosin pienellä käsiavustuksella. Sitten koira piti käskeä sivulla menemään maahan. No, käsiliikettä tarvittin avuksi, meilläkin pitää istuminen ja maahanmeno ehdollistaa kunnolla käskysanaan eikä ylimääräisiin liikkeisiin... Mutta ei onneksi oltu sen suhteen ainoita:) Loppujen lopuksi ohjaaja kiinnitti meihin ja meidän harjoituksiin kuitenkin aika vähän huomiota ja harjoitukset oli lyhyitä, tosin saatiin kyllä ihan kehujakin. Lieneekö syy ollut sitten se, että ollaan ja ehkä ohjaajan mielestä näytettiinkin niin alokkailta vai oltiinko vaan niin nopeita oppimaan... En sitten tiedä, mutta mahdottomasti ei ainakaan moitteita saatu.

Mutta paljon on vinkkeja mielessä ja vielä enemmän tekemistä koiran kanssa. Mutta naksuttimen otan käyttöön ja sen avulla jatketaan. Käskysanat pitäisi harjoitella ilman koiraa (kun tahtovat minulla muuttua aina eri äänenpainolle) sekä kävelytyyli ja seuraamisen käännökset. Tämän illan Hukka saa kuitenkin levätä, on hiukan väsyneen oloinen koira... :)