Hukka oli kyllä taas oikeen taitava.... katselemaan toisia koiria ja olemaan välittämättä minusta. Jotenkin ajattelin, että Hukka ei olis levoton kun paikka oli jo ennestään tuttu ja viikonloppuna meni hyvin, mutta ei. Nyt oli eri koiria ja koirat tuli taas eri aikoihin niin levottomuuttahan se pojassa aiheutti. Ensin kokeiltiin ihan vaan istumista ja sen Hukka jo aika hyvin osaa joten muutama harjoitus meni ihan ok, mutta sitten alkoi välinpitämättömyys minua kohtaan. Pari kertaa ärähdin ja Hukka skarppasi ehkä kahdeksi sekunniksi, mutta taas vei ympäristö voiton. Laitoin Hukan hetkeksi puuhun kiinni jäähylle, mutta eipä se paljon auttanut, pari harjoitusta taas ok, mutta sen jälkeen mielenkiinto loppui. Vaikka koitin kehua pirteästi ja tehdä helppoja juttuja, mutta ei. Sivulla seuraaminen makupalaa tavoitellenkin oli liian vaativaa... Kovistelu ei auttanut ja taas koira joksikin aikaa kiinni kentän laidalle. Mutta Hukkaa kun ei haittaa vaikka minä en lähellä ole, siellä se vaan tyytyväisenä merkkaili ja kuopi maata kuin mikäkin maailman valtias... Ja kun menin sen taas hakemaan ei käytös ollut juurikaan kummennut. Parin onnistuneen istumisen jälkeen veinkin Hukan sitten autoon... Ensi kerralla menen paikalle hyvissä ajoin, käytän Hukan ehkä lenkillä ennen lähtöä ja kentälle tullessa laitan sen ainakin vartiksi ensin puuhun kiinni. Sitten leikin Hukan kanssa hetken kentällä ja pyydän ehkä istumaan pari kertaa ja sen jälkeen pois kentältä ja annan sen haistella kentän laitoja, sitten autoon. Pitäis saada toi ymmärtämään että kentälläkin voi olla hauskaa ja haistelut ym. hoidetaan sitten kentän ulkopuolella.

Leevin kanssa meni taas hyvin. Se jaksaa kyllä pitää kontaktia, istuu topakasti sivulla ja tuijottaa koko ajan. Sitten yleensä vasta lähtee jos vapautan sen nakkaamalla makupalan kauemmas. Istumiskisa melkeen voitettiin, päästiin "loppukilpailuun" vähän Hukan näköisen lapinkoiran kanssa ja sitten meni hänekseen... Kumpikin koira kiinnostui toisista kun piti pitää koirat liikkeellä ja lapinkoira sitten istui lopulta aiemmin. Epäilen että Leevi luuli Hukan tulleen viereen kun niin kovasti kiinnostui:) Sitten harjoiteltiin luoksepäästävyyttä eikä siinä Leevillä oikeastaan ongelmaa ole, toki se haluaa haistella tulijan, mutta ei rieku tms. Ensi kertaa varten pitää totuttaa koira tutkimiseen, hampaat, korvat, tassut ym. mutta Leevi antaa ne aika hyvin tehdä, takajalat taitaa olla ongelmallisimmat. Myös toisen ihmisen pitää pystyä katsomaan koiran hampaat, mutta en usko, että sekään ongelma on. Leevi otti kyllä reissun taas aika rennosti, oli se kyllä aika väsynytkin kun oli aamun jo metsässä... Mutta hyvin silti jaksoi keskittyä pentukurssilla.

Naksuttimen kanssa koulutteluja jatketaan varmaan nyt kaikkien koirien kanssa. Leevi älysi homman hyvin, Hukkakaan ei enää ääntä pelkää (kuten kävi keväällä kun otin naksun pitkästä aikaa esiin) ja Reetu on hommasta aivan innoissaan, kuten on kaikesta missä on mahdollista saada syötävää... Hukalle on vielä keksimättä kosketusalusta ja perjantaina olis tarkoitus ostaa Kuusamosta noutokapula ja alkaa sitä opettamaan Hukalle, saa nähdä mitä siitä tulee:)