Olipas aikamoinen reissu, kolmen jälkeen aamuyöstä lähdettiin Kuopiota kohti ja noin 12 tunnin päästä oltiin takaisin kotona. Paikan päällä ei siis valitettavasti viivytty kuin reilu pari tuntia, menestystä ei siis oikein tullut. Tosin ilma oli sellainen, että ei siellä olisi huvittanut koko päivää seisoskellakaan.

Leevi sai tälläkin kertaa laatumaininnan erittäin hyvä (EH), tosin nyt ei tullut edes sijoitusta. ERI:ä olis kyllä toivottu, mutta ei näytä Leevi olevan vielä tarpeeksi naistuomareiden mieleen. Tässä arvostelu;

Kuopio jalostuspäivät 31.1.2010 tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Keskikokoinen, keskiharmaa uros. Hyvä luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvä pään pituus. Kevyt kuono-osa. Vähäinen alaleuka. Liikaa poskia. Riittävä kaula. Hyvä selkä ja häntä. Hyvä rungon syvyys. Lyhyt rintakehä. Hyvä raajarakenne. Liikkuu takaa ahtaasti. Hyvä karvanlaatu.

Aika pieniltä sinänsä nuo virheet kyllä kuulostaa ja esim. nuihin takaliikkeisiin saattoi vaikuttaa aika runsasluminen kehä, itsellä ainakin meinasi olla vaikeuksia laahustaa koiran vieressä kun pehmyt lumi luisti kenkien alla. Mies vähän pettyneenä ilmoitti eräälle tuttavalle, että Leevi ei saanut ERIä kun sillä on liian lyhyt alaleuka;) Mutta se tuolta jotenkin pisti minunkin silmääni, tiukalle kerälle kiertyvä häntä ei näyttänyt tuomaria haittaavan (asennoltaan löysästi kiertyvä, sanoo rotumääritelmä), eikä erään koiran hankalasti arvosteltavat liikkeet kun kyseinen koira veti ihan mahdottomasti, mutta vähäinen alaleuka... No, tämä nyt on vaan spekulointia. Korkeutta Leeville mitattiin taas 61cm, eli ihannekokoinen se on, tosin ylikokoiset tahtoo monestikin kerätä ne sertit... Mutta Leevin toinen sisko oli kuulemma menestynyt Nivalassa viime viikonloppuna, vielä en vain löytänyt tuloksia kyseisestä näyttelystä.

Käyttäytyä Leevi kyllä osasi taas ihan suht hyvin. Rauhallinen se on, ei hauku tai murise toisille koirille, katseli vaan kun pystykorvat sille rähisi ohi mennessään. Vetää se kyllä tahtoo odotellessa, koko ajan pitäis jotain hajua mennä haistelemaan, mutta kehässä käytös oli ihan ok. Paremmin se kyllä olis voinut keskittyä sivulla juoksemiseen ja paikallaan olemiseen, mutta koska taas jouduttiin odottelemaan melkein pari tuntia vuoroa, oli se jo aika väsynyt kun kehään päästiin. Nuorihan se vielä on. Nyt ajateltiin odottaa ehkä sinne toukokuulle asti ennen kuin mennään seuraavaan näyttelyyn jos Leevi sais sitä ennen vähän lihasta ympärilleen. Tosin silloin saattaa karva olla aika huono... No, katsotaan.

Äiti oli tosiaan sillä aikaa lapsenvahtina kun me oltiin reissussa. Hyvin niillä oli Pedon kanssa päivä sujunut, joskin Peto oli aamulla meidän lähdön jälkeen syönyt yhden kaiutinjohdon poikki... Oma moka oikeastaan, unohdin illalla laittaa niihin etikkaa, mutta onneksi kaiutinjohto on suht helppo korjata...