Eilen illalla käväistiin kolmen koiran voimin kylällä näyttelyharjoituksessa, eli Hukan, Leevin ja Pedon kanssa. Reetu sai lohdutukseksi sille aikaa luun... Kaikki osasivat tällä kertaa käyttäytyä ihan hyvin. Hukka tosin meinasi aluksi vähän urista ja piippailla kun otin sen ensimmäisenä autosta mukaani, mutta ei mielestäni niin paljon kuin viimeksi. Se tuntee olonsa varmaankin vähän epävarmaksi kun kuukausiin ei olla paljon vieraiden koirien kanssa oltu tekemisissä. Mutta tälläkin kertaa kun otin sen Leevin jälkeen uudestaan autosta, piippailua ja urinaa ei juurikaan kuulunut. Ja se tosiaan on urinaa eikä murinaa, siis sellaista korkeampiäänistä. Muuten se kyllä käyttäytyy hyvin, ei juurikaan vedä ja kulkee muutenkin kivasti vierellä, eikä pääkään ole joka hetki maassa.

Leevi käyttäytyi kuin vanha konkari. Se ei paljon muista koirista piitannut kun muisti, että täällä saa mammalta nameja. Kerran koitti hyökätä kehästä sivuun jonkun koiran luo, mutta muuten käyttäytyi hyvin. Paitsi kun oli aluksi vähän aikaa kehän reunalla miehen kanssa, meinasi silloin murista vanhemmalle uros jämttille. Mutta minun kanssa käyttäytyi kivasti, ja vetäminenkin oli tällä kertaa tosi vähäistä.

No Peto sitten. Tällä kertaa oli jo paljon rohkeamman oloinen, kovasti oli virtaa ja kuono meinasi viedä koiraa :) Toisista koirista ei niin mahdottomasti välittänyt, eikä nyt niille haukkunutkaan. Minulle kylläkin haukkui kun koitin harjoitella sen kanssa kontaktia ja istumista, eli ääntä tuosta irtoaa aika helposti jos on innoissaan. Mutta jospa se siitä kun nuissa tilanteissa jättää sen haukkumisen palkkaamatta. Muuten kyllä kuunteli mielestäni hyvin, oman nimensä se kyllä tuntee ja kääntyy heti minuun päin kun kutsun nimellä. Sievästi seurasi hetkittäin sivullakin namin avulla ja paikallaan seisomistakin pikkuisen harjoiteltiin. Autossa osaa olla matkat kiltisti, odotellessa oli siirtynyt takapenkiltä etupenkille, mutta muuten ok.

Pientä mörkövaihetta Pedolla tosin on nyt havaittavissa. Eilen sen ollessa sisällä toi naapurin isäntä pihalla olevan peräkärryn päälle renkaan ja Pedolla piti tietenkin se rengas sitten haukkua kun seuraavan kerran pihalle mentiin... Hassun näköinen kun se menee aina vähän matkaa eteenpäin, urahtelee ja haukahtelee, koittaa määritellä mikä tuo uusi asia on. No, menin sitten itse renkaan luo kun Peto jäi siitä parin metrin päähän tuijottamaan, mutta kun se näki etten minä rengasta pelännyt, unohti se koko asian ja myöhemmin ei noteerannut rengasta millään lailla. Samanlailla kävi lenkillä käydessä kun polun varressa rinteessä on pieni kuusen näre josta oli lumet tippuneet, niin kauempaa se näytti tietysti mustalta möykyltä. Taas alkoi urina ja voksahtelu, pari metriä eteenpäin ja sitten aina odotti, että minä ehdin rinnalle. En noteerannut koiran käytöstä millään lailla ja jatkoin kävelyä jolloin kuusen kohdalle päästessä Peto kävi sitä nuuhkaisemassa ja jatkoi matkaa. Hukalla en muista mörkövaihetta oikeastaan olleen tai se ei vain ole jäänyt mieleen. Mutta Hukka onkin yleensä mennyt päättömänä kaikkea tutkimaan eikä ole tippaakaan tarvinnut minun tukeani, joka ei siis aina ole hyvä asia kun ei se minun tukeani kaipaa oikein missään muussakaan tilanteessa...

Mutta nyt pitää lähteä käyttämään nuo viikarit lenkillä. Peto on taas ottanut ihan hyvät päiväunet ruuan jälkeen, sitä ennen vielä harjoiteltiin naksuttimen kanssa hetki. Jospa se olis nyt nukkumisen aikana taas sisäistänyt oppimistaan :)