Tulihan se ERI Leeville vihdoin :) 1-vuotis päivän kunniaksi (oli perjantaina). Tosin PU-kehästä lähdettiin sitten ensimmäisten joukossa, eli sitä pidemmälle ei päästy, mutta kyllä tuohonkin ollaan tyytyväisiä. Leevi olis saanut käyttäytyä kyllä pikkasen paremmin, seistä se osaa kyllä ihan hyvin paikallaan tuomarin arvostellessa ja oikein tomerana vieläpä, mutta liikkumisen kanssa oli taas vähän ongelmia, liikkeet ei tuu niin hyvin esiin kun koira koittaa vetää. Toki äkkiähän nuin nuori koira vielä hommaan väsyy ja kun häiriötekijöitä on ihan kiitettävästi, nii ei se jaksa kuunnella samanlailla kuin näyttelyharjoituksissa. Mutta harjoitteleminen tekee mestarin...

JUN ERI JUK 3


Tällä kertaa junioriuroksia oli 12, uroksia kaikkiaan 40, että ei ihan onneton saavutus tuo ERI kun niin paljon oli osallistujia. Mietittiinkin tässä, että pitäisköhän meidän siirtyä Leevin kans jo pienempiin näyttelyihin välillä kun nyt on käyty KV:ssa, jalostuspäivillä ja päänäyttelyssä... Saattais olla sijoituksetkin paremmat. Tai sitten ei.

Leevi ja kilpakumppani


Kalajoki shhj:n päänäyttely 14.3.2010 tuomarina Jari Fors

Samea keskiharmaa, hyvä pää ja korvat. Samoin kaula ja selkä. Vatsaviiva kuroutuu liikaa. Hyvät raajat. Samoin häntä ja turkki. Liikkuu tehokkaasti. Luonne oikea.

Korkeutta mitattiin jälleen 61cm. Tuosta vatsaviivasta tuomari mainitsi monelle koiralle, ei siis ihme, että Leevillekin, sillä kun on vielä mahan alla sillai vähän pidempää karvaa ja alas asti aika tumma väri niin korostaa oikein tuota. Oikeastaan muuta "vikaa" ei sitten kertonutkaan ja muuten piti Leeviä kokonaisuudessaan ERI:n arvoisena. Tosin ei juurikaan keskittynyt vikojen luettelemiseen vaan aikalailla kertoi vain positiiviset asiat koirista. Ja isoon ääneen :)

Käyttöluokan koiria


Aika paljon jämtteissä näkyi eri tyyppisiä koiria, jopa vähän sekanaiselta näytti sakki, minun mieleeni. Jos kaikki ei olis suurin piirtein saman värisiä, niin oliskohan kaikkia rakenteen ja tyypin perusteella uskonut saman rotuisiksi... En tiedä vielä näin vähän aikaa rotua näyttelyissä seuranneena, että ollaanko menossa huonompaan vai parempaan suuntaan, mutta ehkä se tässä vuosien mittaan minulle selkenee. Tosin eihän käyttökoirilla niin mahdottoman tärkeää olekaan olla samasta muotista, toimiva rakenne on kaiken a ja o, mutta valitettavasti olin osalla koirista havaitsevani siinäkin puutteita (kuten eräs ulkomuototuomarikin on huolensa asiasta ilmaissut). Esimerkiksi eräs jo aikuinen koira sai ERI:n vaikka ihan selkeästi peitsasi, yksinkertaisesti jalat oli liian pitkät runkoon nähden. Mielestäni tuollainen seikka pitäisi huomioida arvostelussa varsinkin kun käyttökoirista puhutaan. Mutta tämä on nyt vain minun mielipiteeni. Ehkä kaikkien mielestä Leevikään ei ole rakenteeltaan hyvä, omaan koiraan vaan tahtoo sokaistua...

Ai niin. Leevin toinen sisko Iines on tähän mennessä napannut näyttelyistä 2xJUN ERI JUK1 ja yhden SERTin. Seitsemästä pennusta kolme on tähän mennessä käynyt näyttelyissä ja kaikki laatumaininnat EH:ta tai parempia.