Päätin sitten tänäänkin käväistä Hukan ja Pedon kanssa Pudasjärven Korentokankaalla mutkan. Tosin lähdin vasta puolen päivän jälkeen liikenteeseen ja perille päästyäni otin koirat jaloittelemaan niin en sitten ehtinyt seuraamaan kuin viimeistä testattavaa koiraa tälle päivälle. Kuvasaldokin jäi aika niukaksi kun tuli keskityttyä enempi jutusteluun ja nuihin koiriin, poroista ehdin silti kuvan nappaamaan ;)


Peto osasi käyttäytyä ihan kivasti, Hukka taas tyypilliseen tapaansa... Se siis keskittyi nostamaan koipea, haistelemaan muiden merkkauksia ja piippaamaan. Ja taas nähtiin kuinka joukossa tyhmyys tiivistyy, eli kun molemmat oli mukana, ei Petokaan meinannut välittää minua kuunnella, mutta kun Hukka oli autossa, osasi Peto käyttäytyä paljon paremmin. Jospa paikka olisi tullut Hukallekin sen verran tutuksi, että se malttais huomenna käyttäytyä paremmin. Tosin eihän sen käyttäytyminen sinänsä kauhean huonoa ole, ei se hauku toisia koiria tai haasta riitaa, mutta ärsyttävää käytös on kun Hukka ei muista ollenkaan minun olemassa oloani, vaan puuhaa totaalisesti omiaan. Huomen aamuna pitää kyllä käyttää nuo ennen lähtöä lenkillä niin saavat vähän purkaa energiaa. Tänään käytiin vasta iltamassa pikku lenkki, otin muka kameran mukaan, mutta meinasi olla jo liian hämärää.


Näistä kuvista näkee hyvin kuinka paljon terävämmät korvankärjet Pedolla on verrattuna Hukan korviin



Huomenna siis suuntaamme taas aidalle, mutta aikaisemmin kuin tänään. Saa nähdä käykö koirilla aika pitkäksi... Onneksi Hukka on tottunut olemaan pitkiäkin aikoja autossa, se ei siitä stressaa. Tänään kävi mielessä hullu ajatus, että josko ilmoittaisin aamulla Hukan työkoirana kisaan mukaan, mutta hautasin sen sitten paluumatkalla. Periaatteessahan niin voisin tehdä, mutta toisaalta, ei Hukka mikään työkoira ole. Aita vaikutti siltä, että hommasta olis voinut jotain tullakin ja jos Hukan korvat olis ehkä yllättäen toimineetkin, mutta valitettavasti en usko sellaiseen ihmeeseen kovin vahvasti... Täytyy nyt tänä vuonna seurata kisan kulku ja sitten ehkä joskus kisaamaan, riippuen siitä mitä nuista koirista ajan saatossa tulee. Jospa me Pedon kanssa vielä jonain vuonna päihitetään kaikki ;) Aika näyttää...

Mutta nyt pitäis alkaa laittaan aamuksi tavarat ja kamppeet valmiiksi niin ehkä ehdin ajoissa matkaan.