Mitenköhän sitä taas muistaa kertoa kaikki asiat mitä on ollut tarkoitus... No aloitetaan vaikka tulevista suunnitelmista. Eli kennelkerhon jutuissa saan hyvin aikani kulumaan seuraavan kuukauden ajan. Kuun vaihteessa mennään mahdollisesti mainostamaan kerhon toimintaa markkinoille, sitä ennen pitäis tehdä esitteitä ja vähän muitakin valmisteluja, kuten suunnitella sitä toimintaa... Ideoita meillä on paljon ja mielestäni ne on ihan toteutettavissakin, mutta puuhaa vielä vaatii. Kun sais kouluhommia ensin alta pois. Sitten syyskuun alkupuolella pidetään jälleen mätsäri, joka on taas samaan aikaan tracker-haukkujen kanssa. Sitten pitäis aloitella sitä suunniteltua harrastustoimintaakin ihan käytännössä.

Viime viikonlopulla saatiinkin yksi askel eteenpäin, pidettiin pienellä porukalla Mejä-harjoitukset. Torstaina vedettiin jäljet ja perjantaina käytiin ne koirien kanssa tutkimassa. Minulla oli mukana Hukka, se kun on hommaan jo tutustunut. Hyvin se meni nyt jälkeä pitkin, ei ollut enää jännittyneisyyttä ja epävarmuutta kuten joskus pentuna. Jälki oli ehkä 300m pitkä ja siihen tehtiin yksi kulma ja siihen makaus. Hukka aloitti jäljen tosi hyvin, tutki alkumakauksen tarkkaan ja merkkasikin sen vielä nostamalla koipea, samoin kun merkkasi myös koko jäljen aina muutaman metrin välein... Hukka on jotenkin niin hassu, tuntuu että se tekee (tai ajattelee) aina monta asiaa yhtä aikaa. Nytkin se eteni jälkeä hyvin, aika paljon käytti ilmavainua, ei siis mennyt kuono maassa vaan teki sellaista 1-2metrin aaltoa jäljen molemmin puolin (sen kauempana ei tainnut kertaakaan jäljestä käydä) ja sitten aina välillä pysähtyi haistamaan jotain risua, merkkasi ja lähti taas jälkeä eteenpäin. Homma ei siis unohtunut missään vaiheessa, eikä vauhti silti hidas ollut vaan mielestäni ihan sopiva. Nurkassa kävi vaan sillain, että Hukka kiersi nurkan ulkopuolelta. Kohdassa maa vietti alaspäin joten haju mahdollisesti leijui niin, että makaus jäi Hukalta huomaamatta. Tein sitten niin, että palautin sen makaukselle vaikka eihän koiraa oikein kannattaisi ohjailla. Hukka haisteli makauksen, katsoi minua vähän kummissaan, että joko tää muka loppu. En puhunut mitään jolloin Hukka kaivoi makaukseen piilotetun nakin esiin, söi sen, merkkasi makauksen koipea nostamalla ja lähti taas muina miehinä jälkeä eteenpäin. Loppu meni myös hyvin, kaatona päässä oli hirven sorkka, Hukka haistoi sen n.5m ennen, kun kuono nousi selvästi ylös. Sitten se vaan haisteli sorkkaa ja heilautti mulle häntää, kun sai kehut ja lihapullaa. Sitten se oli taas menossa haistelemaan puita ym risuja :) Hukka nyt on sellainen koira, että se ei erityisesti taida innostua muusta kuin porojen jahtaamisesta, mutta kyllä se oli silti jotenkin tyytyväisen oloinen, kun sai kuonoaan käyttää. Pitää koittaa syksyn päälle tehdä useampikin jälki.

Pedon kanssa käytiin tänään pitkästä aikaa metsässä kävelemässä. Se on nyt vähän liikaa vain riekkunut Leevin kanssa, kun tuntuu, että poika käy vähän ylikierroksilla. Turhan lämmin oli edelleen, mutta eipä se Pedon menoa tahdo hidastaa, vettä oli kuitenkin ojissa juotavaksi. Aika hyvin se pitää huolen, että pysyy minun mukana ja pillillä tulee nopsaan luokse, paitsi hajut meinaa vähän Petoakin viedä, taisi nimittäin olla aika tuoreet hirvenjäljet. Lähdin itse vaan syvemmälle metsään ja aika pian se koirakin sieltä perässä tuli ja hyvin pysyi loppureissun mukana. Vähän Pedolla meinaa olla ongelmaa sen hahmottamisessa, että mistä se pillin ääni kuuluu, vai eikö aina sitten meinaa keskittyminen riittää... Vatut maistui suoraan pensaasta ja taisipa se oppia mustikoitakin syömään kun vähän opastin.



Huomenna Pedon kanssa pitäis suunnistaa Kemijärvelle. Siellä on Tepola-hankkeen toinen teorialuento koiran koulutukseen liittyen ja toko-harjoitus perään. Keskiviikkona on vapaa niin päätin, että jaksan lähteä. Muuten nuo arki-iltojen koulutuksen jää multa varmaan väliin. Lauantaina suunnistan sitten myös Kemijärvelle, silloin siellä on illalla "raatokoira"-koulutus (teoria) ja samalla esitellään tarkemmin tätä Tepola-hanketta. Saa nähdä innostuuko sitä menemään jo päivällä näyttelyturistiksi. Laitoin vähän suunnitelmia-osioon listaa mihin koulutuksen osiin yritän päästä, tietty mielellään osallistuisin vaikka kaikkiin vaan ei taida aika ja rahat riittää...  Sairaana ollessa ehdin vähän päivittää myös uutta kuvagalleriaa ja lisäilin sinne kuvia keväältä ja kesältä. Tänään tuli myös postissa tilaamani Janita Leinosen agility-DVD:t. Niiden katsominen täytyy varmaan säästää perjantaille vaikka tekis mieli katsoa vaikka heti :)

Mitähän muuta... Leevi on edelleen kiinnostunut hirvistä, tiedä vaikka sille sais tälle syksylle haukutettua tuloksia. Karhunjäljetkin oli kuulemma myös kiinnostanut, hyvä niin, ainakin miehen mielestä... Tuo nyt saattais karhua vaikka haukkuakin, sen verran hyvähermoinen on. Saa vain nähdä kuinka Leevin saa metästä pois jos tarvis vaatii, se on aika hyvin unohtanut pillin äänen kun ei olla nyt käytetty. Pitää koittaa saada vahvistettua sitä ennen metsästyskautta. Täällä on ollut parina yönä aivan valtavat ukkoset, en kyllä muista, että tuollaisia ois ennen ollu. Kyllä minä viime yönäkin ajattelin, että voi koira-raukat, kun puoli kaksi heräsin siihen salamointiin ja kaatosateeseen, ne kun oli tietty häkissä yön kaikki. Mutta toisaalta, ne pitää koppejaan turvallisina paikkoina ja pitäähän ne myös kuivana ja eristävät ääntä ihmeen hyvin. Saattaisivat sisätiloissa reagoida paljon voimakkaammin kun itselläkin meinas jo vähän jänniittää viime yönä vaikka tavallisesti en ukkosta pelkää. Toivottavasti ens yön sais nukkua. Lopuksi pari kuvaa.