Nimittäin Leevin  eilinen haukkukoe. AVO1 tuli ja nappasi vielä kisan parhaimmat pisteet, 92,5 :) Kyllä oli mies hiukan ylpeä ja syytä onkin olla, hienosti Leevi oli työskennellyt. Paremmatkin pisteet olis voinut saada jos se olis haun aikana käynyt edes kerran ottamassa yhteyttä. Mutta ihan oikein Leevi silti oli toiminut, ilma oli tyyni joten se otti hirvet jälkivainulla, niin miksikäs se olis välillä jäljeltä poistunut ihmisten luona käymään. Ja tuomari oli saanut sen haukulta kerran pois viheltämällä, samoin kuin erän päätteeksi, oma-aloitteisia yhteydenottoja ei tosin tullut. Haukkutiheys 80/min ja haukun kuuluvuus 3,7km, aika kuuluva ääni jätkällä. Palkinnoksi tuli pieni pokaali ja säkillinen ruokaa. Nyt sitten mietitään minne seuraavaan kokeeseen :)

Itselle iski laiskuus aamulla, en jaksanutkaan lähteä paimennuskoulutusteoriaan Savukoskelle. Toisaalta ehkä harmittaa, mutta epäilen, että koulutus olis ollut enemmän lammaspaimennukseen painottuva. Mikäs siinä, hyvä siitäkin toki olis tietää, mutta enempi hyötyisin poropaimennukseen liittyvistä käytännön neuvoista... Saa nyt sitten nähdä kuinka Pedosta saa porokoiran koulutettua, mun pitäis tehdä sen kans paljon enemmän mitä oon loppukevään, kesän ja syksyn aikana ehtinyt. Kauhean huono omatunto kun en ehdi, mut pakko myöntää, että opiskelu on vieny paljon enempi aikaa ja energiaa kuin osasin kuvitella. Mut nyt pitäis ainakin loppusyksyksi vähän tahti helpottaa niin jospa ehtisin porohommiin mukaan kun erotukset alkaa, eri asia sitten on ottaako ukot minua koiran kans mukaan hämmentämään...

Meillä on syksyn aikana pyörinyt ajoittain tässä pihapiirissä aika kesy riekko, se päästää ihmisen metrin päähän ja ei se paljon kauempana koirien häkeistäkään yleensä ole... Koirille vähän siedätyshoitoa maalintujen suhteen. Mutta toisaalta se on aika ärsyttävä kun koirien reviirille tunkeutuu, tottakai niillä pitää riekosta ilmoittaa ja Hukka päätti sen yks ilta karkottaakin pihalta... Olin lähdössä Hukan ja Pedon kanssa lenkille ja jonkin ajatuskatkon takia en muistanut lintua enkä laittaa porttia kiinni. No tottakai sillä hetkellä kun selkäni käänsin Hukka bongasi linnun pihalta ja juoksi sen perässä tien yli pellolle, Peto tietenkin perässä. Onneksi ei just sillon tullut autoja. Kyllähän sai molemmat koirat kyydin takaisin häkkiin melko vilkkaasti. Perjantaina lintu tuli taas pihalle kun oltiin lenkille lähdössä vaan tällä kertaa varauduin kolinapurkilla. Hukka yritti lähteä jahtaamaan, vaan kyllä sekin luovutti kun purkilla komensin. Pedolla olis lintu kiinnostanut myös, ei ehkä samanlailla kuin Hukalla, sehän  haluaa jahdata ja napata kiinni, vaan Peto olis ehkä enemmänkin halunnut tutustua lintuun, mutta eipä sitä auttanut sinne päästää kun lentoon pyrähtävä lintu laukaisee aika takuuvarmasti koirassa paimennus/jahtausvietin. Jännä vaan, että Hukka tuollaisessa tilanteessa on kuin ei huomaisikaan lintua, jos se sitä alkaa katsomaan se aika takuuvarmasti hetken päästä hyökkää, vietti on niin voimakas. Peto taas katseli lintua ja kävi haistelemassa sen jälkiä, mutta ei silti mennyt linnun luo kun kiellettiin.

Reetulla ja Leevillä ärsyttää


Riekko portailla