Tänään ei menny Leevin haukkukoe ihan putkeen. Tosin en minä pisteitä vielä tiedä, mut mitään kovin kummoista sieltä ei ole tulossa, todennäköisesti VOI0, ainakin sen perusteella mitä mies kertoi kun soitteli. Maasto oli sattunut Hyrynsalmelle susialueelle ja Leevi oli kait lähtenyt jonkin ylivuotiaan perään. Aikansa juostuaan hirvi oli pysähtynyt 20 minuutiksi seisontahaukkuun ja sen jälkeen oli taas menty. Mies oli kuitenkin saanut koiran pois ensimmäisen hirven perästä ja olivat kokeilleet uudestaan, vaan sama juttu taas. Harmillista, mutta tuollaiset hirvet on koiralle ihan mahdottomia pitää aloillaan ja kun sitkeä koira on kyseessä niin ei sitten helpolla luovuta... Ja hirvien mielestä tuollainen jämttiuros on varmaan aika paljon suden näköinen... Ensi lauantaina sitten mahdollisesti Pudasjärvelle kokeilemaan.

Reetulle kaatui viikolla hirvisonni 13-piikkisillä sarvilla. Erityisen hyvin ei ollut Reetu työskennellyt, sillä taisi ottaa vähän turhan koville se viime sunnuntain 8h haukku. Nyt se oli sitten joutunut odottelemaan pitkään metsässä kaadon jälkeen, että saivat hirven pois ja Reetu oli tietenkin maannut jossain mättäällä koko ajan, seurauksena taas samanlainen kramppi takajalassa kuin toissakeväänä. Pidettiin se sitten yö sisällä vaan takajalka oli aamulla edelleen "jumissa", kävellessä laski sille jonkin verran painoa, mutta juostessa alkoi känkkäys, jotenkin jalka vaan ei tullut kunnolla mukana. Särkylääkkeellä ei näyttänyt olevan vaikutusta, mutta nyt jalka alkaa olla normaali. Reetulla saattaa olla tuossa takapään nivelistössä vikaa, se yleensäkin vaikuttaa menevän takapäästä jäykäksi hyvin herkästi. Ehkä pitäisi koettaa vaihtaa sen ruoka sellaiseen iäkkäille koirille tarkoitettuun joissa on näitä niveliin vaikuttavia aineita. Ja ensi lauantaina menen Ouluun koirien fysioterapialuennolle, ehkä sieltä sais vinkkejä koirien hieromiseen ym. Varsinkin näille metsästyskoirille tekis hyvää käsitellä rankan päivän jälkeen jumiutuneita lihaksia. Kaikkein tärkeinhän olis heti sen rankan suorituksen jälkeen jäähdytellä koira kävelyttämällä ja antaa tarpeeksi nestettä, mutta se on vähän mahdotonta kun yleensä sitä on kaksi koiran kanssa metsässä niin vaikea on samalla pistää ja suolistaa hirveä, soitella vetäjiä avuksi ja kävelyttää koiraa... Tietenkin jokin "takki" vois olla koiralle hyvä joka pitäsi lihakset pidempään lämpimänä.

Lampaat lähti torstaina suorittamaan palvelustaan kesän ruuista... Eli savustukseen. Tuntuu kyllä oudolta kun eivät ole enää määkimässä. Kovasti ehtivät kesän aikana kasvaa, kuten kuvista näkyy...

Tällaisia rääpäleitä ne oli meille tullessa


Ja tällaisia lähtiessä


Jospa sitä tässä pikkuhiljaa saataisiin sitten poroja kotiin. Tulis vaan lunta enempi, nyt on ihan mitätön kerros vasta massa, oikeastaan enempi kuuraa vaan. Pakkasta on tosin nyt ollut jo likemmäs kymmenen astetta joten jospa se talvi vielä tulee... Vihdoin ja viimein meillä on portit tuossa tien puolessa joten koiria voi pitää aika huoletta pihalla irrallaan, saavat vähän enempi liikkumis- ja puuhailutilaa. Korkeutta porteilla on reilu metri, taitaa olla lähemmäs 130cm eli yli ei koirat ainaskaan mene. Alas oli pakko jättää rakoa lumen takia,  mut en usko että yksikään yrittää ali alkaa ryömimään. Näyttää entistä enempi keskitysleiriltä tää meidän piha ;)


Koirat kyllä ihan selvästi nauttii pakkasesta, Hukka varsinkin. Se jatkaa edelleen karvan vaihtoa, mutta hyvin silti näyttää pihalla tarkenevan. Epäilen, että kunnon talvi tulee vasta kun Hukka on saanut homman päätökseen, keväälläkin pakkaset loppui silloin kun Hukka aloitti kaljuuntumisen :)



Tennispallon riepotusta


Peto pistää homman vähän paremmaksi...




Kun Leevi ei ole paikalla innostuu Hukka ja Peto riehumaan keskenäänkin enempi



Kamera (ja kuvaaja) ei vaan meinaa pysyä mukana poikien vauhdissa :)


Reetu keskittyy yleensä ulkona ollessaan seisoskeluun, katseluun, haisteluun ja syömiseen...




Pedolla on jotain samaa katseessaan kuin emällään Tihkulla :)


Pörröt myyräjahdissa