Videota oli tallentunut aikas lyhyt pätkä, mutta se löytyy nyt täältä.

Loput kuvat reissulta latasin galleriaan ja ne löytyvät tämän linkin takaa.

Loppupelissä kun näin jälkeenpäin miettii, Peto antoi kyllä aika vähän ääntä. Eihän se mikään räksyttäjä yleensäkään ole ja toki se silloin ekan kerran Juhan luona viime talvena poroja paimentaessaankin alkoi haukkumaan vasta pienellä viiveellä, mutta ainahan se mietityttää, että olenko minä sen aiheuttanut vai onko Pedolla haukkukynnys vain korkeampi. Ja toinen mikä mietityttää on sen ajautuminen välillä liian lähelle poroja, tuli vähän mieleen, että olisko se koiran turhautumista, sitä että se ei ihan ymmärrä miksi näitä juoksutetaan. Kun pääsis kokeilemaan samanlaisessa tilanteessa kuin viime talvena, iso aita ja kymmenkunta poroa. Silloin siinä ois koirallekin jo ehkä jotain haastetta? Vai tekeekö Peto miten tekee siksi että painestuu, sekin vois periaatteessa olla mahdollista kun nuo meidän porot on vähän omanlaisiaan jukureita ja Peto on ollut enemmän niiden kanssa mitä varsinaisissa paimennustilanteissa. Tai paineistuuko se minun takia... No, onhan meillä vielä aikaa opetella ja Pedolla kasvaa, siis niinku henkisesti, fyysisesti sillä on ihan riittävästi kokoa :)  Sitä kun ei vaan itsellä ole kauhean hyvää käsitystä kuinka porokoiraa tulis kouluttaa, niin pelkää tekevänsä virheitä. Jospa sitä päästäis vielä tälle keväälle Juhan luona käymään, ehkä se osais antaa meille jotain vinkkejä.

Olis taas kaunis ilma, tosin tuulinen, mutta minä oon jälleen vähän kipeänä. Tää vuosi on kyllä tähän asti menty semmosella syklillä, että pari viikkoa terveempänä, viikko flunssaisena ja taas pari viikkoa terveenä tai lähes terveenä. Kuume ei nouse, mut vaihtelevasti on nuhaa, tukkoisuutta, kurkkukipua, yskää yms. vaivoja jotka ei estä koulussa tms. käymistä, mut tekee olon vetämättömäksi. Jossain on kai tulehdus, pitäis vaan mennä tutkituttamaan ittensä. Ärsyttävää vaan kun pitäis ulkoilla ja touhuta koirienkin kanssa, mut flunssaisena lenkkeilyt ym. fyysiset jutut jää aika vähälle, samoin motivaatio. Mut jospa tää tästä.

Reilun viikon päästä ois se Katselmus-reissu. Ainakin vielä lupailee ihan hyvää säätä ensviikon loppupuolelle, tosin se ehtii monesti muuttua. Jos ei lupaa tuiskua ni eiköhän me lähdetä, vaikka onhan se varmaan väsyttävä reissu, mut on sitä kyllä ennenkin tullut viikonloppureissu käytyä tuollapäin. Mies ei kyllä kauheasti tykkää että oon lähdössä, pitää minua ihan hulluna kun jonkun "leikkikoiranäyttelyn" takia sinne asti menossa :) No, katsotaan nyt. Ois kyllä mukava päästä näkemään taas paljon paimensukuisia.