Taas on pari viikkoa vierähtänyt ihan hujauksessa. Talvi alkaa hyvää vauhtia kääntyä kohti kevättä. Ihanaa on että päivä pitenee, melkein yhdeksään asti on jo illalla valoisaa, mutta tää vesisade ei ole niitä kevään parhaita puolia... No, lumet vajuu ainakin vauhdilla. Viikolla otin muutaman kuvan koirista kun oli kaunista, laitetaan vaikka ne nyt eka tähän. Leepu näyttää jo aika kapiselta, se aloitti ekana karvanvaihdon. Saa nähdä onko Hukka seuraava.















Sillä aikaa kun olin Katselmus-reissulla, oli meidän pihalle ilmestynyt tunneli. Mies oli pudotellut katolta lumet ja kaivanut Reetun ja Leevin kanssa lumikasaan tunnelin. Tuleepahan koirille vähän ryömimisharjoituksia kun ne siitä kulkee :)


Pedon jalka on nyt parantunut. Antibioottikuuri loppui perjantaina ja samalla lopetin voiteenkin laiton, tosin sitä olin jo pikkuhiljaa vähentänyt. Eli tulehduksen aiheuttama patin täytyi olla. Ihme vaan kun Peto sitä niin vähän aristeli, ois voinut kuvitella, että tulehduskohta on kipeä. Mutta hyvä kun parantui nuin, eikä tarvinnut leikata.

Ilmoitin Pedon Tervolaan ryhmänäyttelyyn pääsiäisen aikaan. Saa nähdä mitä tuomari siitä sanoo. Toivottavasti se ei vielä aloittais karvanvaihtoa, että olis edes nuo vahäiset näyttelyn aikaan, Peto on varmaan ihan kalju jos se pohjavillan pudottaa :) Lihaa sille kyllä kans sais tulla edes hiukan luiden ympärille. Täytyy nyt antaa kuivamuonan lisäksi aina jotain muuta ni jospa se alkais tarttumaan, varsinkin kun ilmat lämpenee.

Kuusamon seuraavasta silmätarkastuksesta ei ole vielä kuulunut mitään. Saa nähdä ehtiikö se olla ennen työharjoittelun alkamista... Mut eiköhän se hoidu vaikka menis myöhemmällekin. Aika harmillisen vähän täälläkin päin tarkastuksia järjestetään, varsinkin kun metsästyskoirapuolellakin alkais asiaan olla enemmän kiinnostusta, joka on hyvä, niin ois ihan kiva, että koirat sitten myös sais tarkastuksiin... Tosin se ei ehkä mene ihan mun ymmärrykseen, että koira tarkastetaan kerran yksvuotiaana ja sitten käytetään useana vuonna jalostukseen ilman uusintatarkastuksia... En tiedä onko se tietämättömyyttä vaiko välinpitämättömyyttä vai mitä, mut eihän se vuotiaana tehty silmätarkki paljon sen enempää kerro, mitä jos sitä ei ois tehty ollenkaan. Kuitenkin kun on kyse rodusta jossa ne sairaudet tulee esille pääasiassa vasta pari-kolmevuotiaina tai vanhempina.  Mut eihän se toki minun asia ole ja vaikea kellään asiaan puuttua niin kauan kuin pevisa alkaa asiaa määrittämään. Ja yleensäkään mun ymmärrykseen ei mene vuotiaan koiran käyttö jalostukseen, varsinkaan uroksen.

Mitähän muuta... Leevi ilmoitetaan ehkä vapuksi Ristijärven ryhmikseen. Toivottavasti karvanvaihto ois kuukauden päästä hyvällä mallilla. En sitten tiedä saako tuolla millasia tuloksia kun etupää on aikas raskaan näkönen sen löysän nahkan takia. Muutenhan Leevi on ryhdikäs, sillä on hyvä häntä ja liikkeet sekä hieno luonne, mut eipä se tahdo välttämättä riittää.

Pedosta vielä tämän verran. Nyt se oli vihdoin jäänyt ekan kerran poron jalkoihin aidassa. Monesti oon vähän pelännyt, että mitenköhän se reagoi jos niin käy, kuiteskin aika useasti on ollut lähellä kun noi meidän vaatimet tykkää koiraa testata ja Peto yleensä ihan suosiolla väistää, välillä melko vilkkaastikin. Silti se sukkuloi siellä porojen välissä hetken päästä niinku ennenkin. No nyt se oli miehen kanssa ollut aidalla ja yks poro oli tullut päälle, Peto ei ollut lumessä päässyt karkuun. Mut eipä se ollut reagoinut niinkun pelkäsin vaan sisuuntunut ja lähtenyt saman tien poron perään haukun kanssa :) Eikä se sen jälkeenkään yhtään enempää ole poroja varonut. Että näkyy luonnetta löytyvän vaikka toisaalta se on niin älyttömän nöyrän olonen ja herkkis.

Mut joo, nyt pitäs lähteä siivoushommiin pihalle, on vesisade paljastanut ikävän näkösiä ruskeita länttejä pitkin pihaa...