Siinä taitaa olla kirjoituksen tärkein sisältö :) Ja varoitus, tää on pitkä!

Viime viikolla meille muutti laumaan uusi jäsen, pikkuneiti Nora, virallisesti Karhunkerääjän Nora. Kyllähän se oli homma viidestä vaihtoehdosta valita se sopivin, mutta ihmeen äkkiä saatiin kuitenkin päätettyä mikä tytöistä meille lähtee. Luonteesta oli tuossa ajassa vaikea kauheasti sanoa, pääasiassa koitin siis tehdä valintaa ulkonäön perusteella, mutta kyllä kotona on käynyt ilmi, että ihan topakka tyttö meille muutti. Jännä vaan kuinka isot pojat on välinpitämättömästi pentuun suhtautuneet, eivät kehtaa ollenkaan leikittää, ei edes Hukka joka aikanaan Leevin ja Pedon kasvatti tavoille. Mutta ihan hyvin muuten pentuun suhtautuvat. Peto välttelee oikeastaan pentua eniten, helposti murahtaa sen luotaan kauemmas. En tiedä mikä lienee tähän syynä, aiemmin on pentukoiriin niin hyvin suhtautunut, mutta jospa se pikkuhiljaa tutustuis. Noran matka meille sujui hyvin, nukkuin koko ajan, joten yöllä ois ollut sitten virtaa kun kotiin päästiin. Nyt on kuitenkin jo yöt hyvin nukkunut ja päivisin on opetellut häkissäkin olemaan, tosin alkuun meinasi aika äänekkäästi hommaa protestoida ;) Kuivissa Nora on vielä luppakorvainen, mutta eilen korvat oli jo napakasti pystyssä. Tyttö on päässyt tutustumaan jo moniin juttuihin, kertaalleen käytiin näyttelyharjoituksissa ja vedessäkin on kahlailtu, autossa oloa on tullut siinä sivussa.


Koirista on nyt tullut otettua kuvia viime kuunkin edestä. Päivitin myös kuvagalleriaa, josta siis löytyy loput kuvat viime päiviltä.

Leevi komeilee

Hukka jahtaa paarmaa


Leevi ja Nora (Leevikin on ollu joskus nuin pieni...)


Pelottava rääpäle, taitaa Peto miettiä


Nora


Hukka (kerrankin pää vähän kameraan päin, yleensä se katselee poispäin...)


Peto keskustelee lampaan kanssa


Norakin pääsi tutustumaan


Nelikko vauhdissa


Myyräryhmä töissä


Helle oli niin kova, että parina päivänä pakattiin koirat autoon ja lähdettiin uimaan. Ainut taisi kuitenkin olla Leevi joka ui, mutta Peto ainakin tykkäsi vedessä juoksennella ja Hukkakin kävi melkein mahaa myöten kahlaamassa. Nora pääsi myös veteen tutustumaan, tosin sitä kiinnosti enempi rannan mättäät ja muut kivat jutut... Aluksi Hukalla ja Pedolla oli pitkät liinat perässä, lähistöllä kun liikuskelee poroja, mutta otin ne sitten pois. Toisena päivänä Hukka ehti yhden poron nähdäkin, mutta sain sen onneksi komennettua pysymään paikallaan.




Hyi, märkää



Peto vaihteeksi vauhdissa





Leevi




Peto ja keppi




Hukka ottaa vähän rauhallisemmin kuin nuorempi lajitoverinsa



Mutta osaa se Petokin olla paikallaan, ainakin hetkittäin


Nora aarteineen


Toisena päivänä koirat ei ollu enää ihan niin innokkaita vedestä, voi olla siksikin kun joutuivat olemaan pidempään autossa, piti odotella vuoroa rannalle pääsyyn.



Nora taluttaa Hukkaa










Sunnuntaina Leevillä oli vuorossa konekarhukoe. Kennelkerho oli järjestänyt paikalle Penu karhun jota kävi ihmettelemässä 27 koiraa. Leevin suoritus oli hieno, vaikka en sitä päässyt näkemäänkään kuin videolta ja kuvista. Päivän parhaat pisteet haukkui ja tänä vuonna testatuistakin oli kärkipäässä. Saa nähdä antoiko koiralle kimmoketta oikean karhun haukuntaan.

Karhulle oli tehty menemään jälki, mutta Leevi pyyhki tyypilliseen tapaansa ilmavainulla karhun luo ja haistelemaan


Karhupa liikahtikin yhtäkkiä ja Leevi väisti vilkkaasti sekä aloitti haukun


Aluksi Leevi piti muutaman metrin välimatkaa karhuun, mutta pikkuhiljaa tuli lähemmäs


Ääntä Leevi antoi tasaiseen tahtiin ja oli hyvin mukana karhun liikkeissä



Pitihän sitä karhua kokeilla käydä näykkäämässäkin





Tämmönen sieltä sitten saatiin


Pikku-Tikru on päässyt pikkuhiljaa tutustumaan ulkoilmaan, vielä se on pysynyt etupihalla portaiden tuntumassa. Norasta se sai uuden leikkikaverin, on muuten eka koira jota Tikru omatoimisesti väisti. Leevillekin Tikru vain sähisee ja koittaa puolustautua, ei tajua lähteä karkuun, siksi ne on pakko pitää erillään, voi olla joku kohtaaminen Tikrulle kohtalokas kun vastassa on toinen joka ei anna periksi. Mutta Nora otti aseeksi haukun, Tikru hetken katseli ihmeissään ja perääntyi :) Mutta nyt leikkivät keskenään välillä portailla. Nora ei paljon kissan kynsistä välitä, eikä kissakaan näytä olevan niin tosissaan, Norakin koittaa välillä Tikrun konsteja ja huitoo tassulla, välillä murisee, mutta aika nopeasti jo väistelee Tikrun hyökkäyksiä.

Viiru oli reissussa taas viikon verran, mutta ihan ehjänä taas tuli kotiin. Välit Tikrun kans on edelleen aika viileät, mutta pikkukilli on niin sinnikäs, että jospa se siitä pikkuhiljaa. Välillä olen ollut näkevinäni jo jotain leikin tapaista, tosin aika rajua, Viiru kyykyttää Tikrua ihan huolella, mutta heti kun Viiru selkänsä kääntää, on Tikru taas perässä... Noraan Viiru on suhtautunut aika välttelevästi, on pitänyt koittaa pitää niitä vähän erossa, Noralla kun näyttää olevan yhtä vähän itsesuojeluvaistoa kuin Leevillä, joten Viirun kynnet voi saada jo ikävämpää jälkeä aikaan.





Joskohan tässä olis tullut tärkeimmät...