Lähdin käymään pikareissun etelässä ja kävin eilen kuvailemassa ihastuttavia, noin 5viikkoisia lapinkoiranpentuja <3 Tässä kuvia.

Äänekäs Onnenapila nukkumassa



samoin Onnenihme



ja Onnenmyyrä



Tässä suurin osa



Ruoka-aika (taaskaan ei kaikki kuvassa)



Ja sitten pihalle





Piki-mamma katselee pentujen puuhia



Ihastuttavia pentuja, ihanat vanhemmat, hyvä yhdistelmä... Tuntui aika kauhealta lähteä paikalta "tyhjin käsin", siis eihän nämä vielä luovutusikäisiä ole, mutta päädyin siihen, että en nyt ota pentua... Myyrä oli jo minulle siis varattuna, mutta päädyin ratkaisuuni sillä olevan pienen napatyrän vuoksi. Kaikki kasvattajat eivät ole näin ehdottomia, mutta tein nyt ratkaisuni näin. Ensisijaisesti etsin itselleni jalostuskelpoista narttupentua ja mielestäni napatyräinen ei sitä lähtökohdiltaan vastaa. Onneksi Myyrä pääsee kuitenkin pohjoiseen ja toivottavasti paimennushommiin :) Pentukuume on aivan kauhea, näiden palleroiden kuvien katselu ei yhtään auta asiaa, mutta toisaalta, nyt minulla on kesä aikaa keskittyä näihin entisiin ja niiden kanssa puuhailuun ja treenailuun :) Kylläpä lähtikin täältä kaupungista heti mukaan pari repimislelua Hukalle raatokoiraharjoituksia varten.

Katselmuksesta oli onneksi pari kuvaa meidänkin koirista jäänyt kameroihin. Kiitos kuvista Taru ja Päivi!

Hukka

Kuva Taru Vallius


Kuva Päivi Reiman


Kuva Päivi Reiman



Peto

Kuva Taru Vallius


Kuva Päivi Reiman


Kyllähän tuolla Hukalla näyttää karvaa riittävän... Oon minä toki itsekin todennut, että tänä vuonna se vasta onkin karvan suhteen parhaimmillaan, enempää ei tarvis enää tulla, mut vähän minä ihmettelin kun tuomari siinä taivasteli Hukan kaulusta kopeloidessa et kyllä tätä on :) Sitä vaan itse vähän sokeutuu omille koirille eikä huomaakaan miltä ne näyttää. Varsinkin tuossa juoksukuvassa Hukka on yhtä karvapehkoa ;) Peto taas on niin vaivautuneen näkönen joka kuvassa että huhhuh... Tain no nää oli ehkä ne parhaimmat. Jalat tönkkönä nököttää paikallaan, kotona se on huomattavasti rennompi. Mut hyvä välillä nähdä toisten ottamia kuvia omista.

Hukalle varasin kesäkuun alkuun ajan kastrointiin. Saas nähdä millaisia vaikutuksia sillä tulevaisuudessa on. Toivottavasti vain hyviä. Noralle pitäis alkaa katselemaan näyttely missä käydä ja Pedolle melkein luonnetestipaikka. Ja Leeville hieronta-aika. Hukan kanssa seuraava raatokoirakoulutus on 13.-14.6. ja Pedon kanssa mennään Vieremälle 15.-16.6. Reissuja siis luvassa. Sitä ennen itsellä olis rutistus opiskelujen suhteen ennen "ansaittua" kesälomaa :)